Barion Pixel

Mapei Keracolor FF Flex fugázó 2 kg, 5 kg

1 951 Ft7 005 Ft

Az ár 27% ÁFA-t tartalmaz.

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Erre is szükséged lehet:

Biztonságos vásárlás

A megbízható és biztonságos online vásárlást a Barion rendszere biztosítja.

Szállítás 2-4 munkanap alatt

Biztonságos bankkártyás fizetés

Törésbiztos csomagolás

Szakmai segítségnyújtás

Mapei Keracolor FF Flex fugázó 2 kg, 5 kg

 

Mapei Keracolor FF Flex fugázóhabarcs

Fokozott terhelhetőségű, polimerekkel módosított, DropEffect® technológiával készült vízlepergető tulajdonságú, cementkötésűfugázóhabarcs 6 mm fugaszélességig

 

EN 13888 SZERINTI BESOROLÁS
A Keracolor FF Flex CG2WA osztály szerinti fokozott terhelhetőségű (2) cementkötésű (C) fugázóhabarcs (G) csökkentett vízfelvétellel (W) és magas kopásállósággal (A).

 

ALKALMAZÁSI TERÜLET
Bármilyen típusú (egyszer vagy kétszer égetett, klinker, porcelán burkolóanyagok, stb.) kerámia padló- és falburkolatok, kőanyagok (természetes kő, márvány, gránit, agglomerát, stb.), üveg- és márványmozaik fugázására alkalmas kül- és beltérben.

 

Alkalmazási példák
• Fal- és padlóburkoló kerámialapok fugázása beltérben.
• Úszómedencék fugázása.
• Különösen sima és fényes felületet adó fugázás padlókon (sima és polírozott porcelán, előcsiszolt és fényezett márvány, mázas burkolólapok).
• Ipari padlók fugázása mindenütt, ahol a vegyszerállóság nem követelmény (garázsok, raktárak, stb.).

 

MŰSZAKI JELLEMZŐK
A Keracolor FF Flex cement, nagyon finom osztályozott szemcseméretű adalékok, műgyanták, pigmentek és speciális adalékszerek keveréke. A beépített speciális hidrofób adalékszereknek köszönhetően (DropEffect® technológia) a fugázóhabarcs nagymértékben vízlepergető, különösen tartós és a foltosodással szemben ellenálló lesz. A javasolt vízmennyiséggel bekeverve, és helyesen alkalmazva a következő jellemzőket nyújtja:
• alacsony vízfelvétel, jó vízlepergetés;
• jó nyomó- és hajlítószilárdság, jól ellenáll a fagyásolvadási ciklusoknak, ezért kitűnő a tartóssága;
• sima, könnyen tisztítható felület alacsony vízfelvevő képességgel;
• nagyon jó kopásállóság;
• kismértékű zsugorodás, nem érzékeny repedezésre;
• jó ellenálló-képesség a pH > 3 savakkal szemben;
• kitűnő ár/teljesítmény arány.
Víz helyett Fugolastic-kal (speciális, műgyanta bázisú polimer adalékszer) bekeverve javulnak a Keracolor FF Flex fugázóhabarcs végső jellemzői, amely így különleges körülmények között is (homlokzatok, úszómedencék, fürdőszobák, nagyforgalomnak kitett padlók fugázása) megfelelő teljesítményt nyújt. További információt a Fugolastic termékismertetőjében olvashat.

 

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK
• A Keracolor FF Flex-et ne keverje be cementtel, vagy más termékkel. Soha ne adjon vizet a keverékhez, ha az már kötni kezdett.
• A Keracolor FF Flex-et soha ne keverje be sós vagy szennyeződött vízzel.
• A terméket +5°C és +35°C közötti hőmérsékleten használja.
• A keverővizet nagyon pontosan mérje ki. A többlet vízmennyiség fehéres réteg megjelenését okozhatja a felületen (kivirágzás). Ha a keverékeket különböző vízmennyiséggel készíti el, az színeltéréseket okozhat. A kalciumkarbonát okozta sókivirágzás megjelenhet a ragasztóban maradt nedvességtől, a nem teljesen megkötött habarcsokból, a nem kellően száraz aljzatból, vagy felszálló nedvesség ellen nem megfelelően védett aljzatból.
• Hézagkitöltés után a fugázóhabarcsot ne hintse meg Keracolor FF Flex porral, nehogy a fugaszín egyenetlenné váljon, illetve csökkenjen a fugázóhabarcs mechanikai szilárdsága.
• A falak és padlók tágulási és mozgási hézagait soha ne Keracolor FF Flex-szel töltse ki, használjon helyette megfelelő rugalmas MAPEI hézagkitöltő-anyagot.
• Némely kerámia burkolólap vagy kőanyag felülete durva vagy mikropórusos, amely megnehezíti a végső letisztítást. Javasoljuk, hogy ellenőrizze az ilyen burkolóanyag tisztíthatóságát, és ha szükséges, hordjon fel védőbevonatot a burkolólapok felületére, ügyelve arra, hogy a szer ne kerüljön a hézagokba. Sóoldatos elektrolízissel fertőtlenített medencék fugázásakor használja Ultracolor Plus vagy Kerapoxy fugázóhabarcsot.

 

HASZNÁLATI UTASÍTÁS
A fugahézagok előkészítése
Fugázás előtt várja meg az ágyazó- vagy ragasztóhabarcs teljes kikeményedését. Ellenőrizze, hogy a termék termékismertetőjében megadott várakozási idő letelt-e. A fugahézagokat tisztítsa ki a burkolólap vastagságának legalább 2/3-áig, és a port távolítsa el. A felesleges ragasztó- vagy ágyazóhabarcsot még friss állapotban távolítsa el. Különösen nedvszívó burkolólapoknál és/ vagy keskeny fugahézagoknál, valamint meleg vagy szeles időben a fugahézagok kitöltése előtt tiszta vízzel nedvesítse meg a fugahézagokat.
Bekeverés
Folyamatos keverés közben szórja a Keracolor FF Flex-et egy tiszta, a fugaszíntől függően a por súlyára számított 23-30%-nyi tiszta vizet, vagy ha szükséges, Fugolasticot tartalmazó rozsdamentes vagy műanyag edénybe. Padlók fugázásakor a keveréket több víz hozzáadásával valamivel hígabbra is készítheti (kb. 25-32 súly%).
Kisfordulatszámú keverővel keverje simára úgy, hogy a keverék ne habosodjék. Hagyja állni 2-3 percig, majd a felhordás előtt röviden újra keverje át a habarcsot. A fugázóhabarcs a bekeveréstől számított 2 órán belül marad felhordható.
A fugázóhabarcs felhordása
A fugahézagokat megfelelő MAPEI simítót vagy gumilehúzót használva töltse ki Keracolor FF Flex-szel úgy, hogy a fugahézagokba került fugázóhabarcs egyenletes és tökéletesen tömör legyen. A felesleges Keracolor FF Flex-et még friss állapotban távolítsa el úgy, hogy a burkolólapokat a simítóval vagy gumilehúzóval átlós irányban húzza le.
Befejező műveletek
Amikor a keverék elveszítette képlékenységét és mattá vált, általában 10-20 perc múlva, megnedvesített kemény cellulóz szivaccsal (pl. MAPEI szivaccsal), átlós irányban haladva tisztítsa le a felesleges Keracolor FF Flex-et. A szivacsot gyakran öblítse ki úgy, hogy két külön vödröt használ, az egyiket a letisztított fugázóhabarcs kiöblítésére, a másikat pedig – amely tiszta vizet tartalmaz, – a szivacs ismételt kiöblítésére. A tisztítás végezhető csempetisztító-géppel is. A burkolólapokról a megkötött termék eltávolításának megkönnyítésére használjon megnedvesített Scotch-Brite® súrolószivacsot vagy speciális súrolófilc koronggal ellátott csempetisztító-gépet. Ha a tisztítást túl korán kezdi meg (amikor a keverék még túl képlékeny), a fugahézagokból a keveréket részben kiszedheti, ezért annak színe egyenetlenné válhat. Másrészt, ha túl későn kezdi meg, és a habarcs már megkötött, csak mechanikus módszerrel lehet letisztítani, ami a burkolólap megkarcolásával járhat. Ha a Keracolor FF Flex-et különösen forró, száraz vagy szeles időben hordja fel, néhány óra elteltével nedvesítse meg a fugázóhabarcsot. A Keracolor FF Flex nedves utókezelése mindig javítja a végső jellemzőket. A felületről a Keracolor FF Flex poros réteget tiszta, száraz ronggyal törölheti le. A felületről az esetleg visszamaradt Keracolor FF Flex fugafátylat a végső tisztítás után savas tisztítószerrel (például Keranet-tel) távolíthatja el legkorábban 10 nappal a fugázást követően a szer használati utasításának betartásával. A Keranet-et csak saválló felületekre használja, márványon és mésztartamú anyagokon soha.

 

JÁRHATÓ
A padlók kb. 24 óra elteltével válnak járhatóvá.

 

HASZNÁLATBAVÉTEL
A padlók kb. 7 nap múlva vehetők használatba. Úszómedencék és medencék a fugázást követően 7 nap múlva tölthetők fel.

 

Tisztítás
A szerszámokat és edényeket bő vízzel moshatja le a Keracolor FF Flex kikeményedése előtt.

 

ANYAGSZÜKSÉGLET
A Keracolor FF Flex anyagszükséglete a fugahézagok szélességétől valamint a burkolólapok méretétől és vastagságától függ. A táblázatban néhány példa található az anyagszükségletre kg/m²-ben.

 

KISZERELÉS
5 és 20 kg-os zsákok színtől függően.

 

SZÍNEK
A Keracolor FF Flex a MAPEI színskála 37 színében kapható.

 

ELTARTHATÓ
Normál, száraz körülmények között, eredeti, bontatlan papírzsák-csomagolásban 12 hónapig, alumínium / műanyag csomagolásban 24 hónapig. Magas hőmérsékleten és/vagy magas páratartalom mellett tárolva a polcidő megrövidülhet.

Termék jellemzői

Tömeg 5 kg
Szín

100 Fehér, 103 Holdfehér, 110 Manhattan, 111 Ezüstszürke, 112 Középszürke, 113 Cementszürke, 114 Antracit, 119 London szürke, 120 Fekete, 130 Jázmin, 131 Vanília, 132 Bézs, 133 Homok, 134 Selyem, 135 Aranypor, 136 Tőzeg, 137 Karibi homok, 138 Mandula, 141 Karamell, 142 Gesztenye/Marrone, 143 Terrakotta, 144 Csokoládé, 145 Sienai föld, 149 Vulkáni homok, 152 Nugát, 174 Tornádó, 123 Antik fehér, 125 Kastély szürke, 127 Jegesszürke, 163 Halványlila, 167 Levegő, 168 Palakék, 176 Zöldesszürke, 177 Zsálya, 187 Len, 188 Keksz, 189 Tönköly

Márka

Kiszerelés

2 kg, 5 kg

Raklapos szállítás

Raklapos és nagyméretű termékek szállítását csak előre utalás vagy bankkártyás fizetés esetén tudjuk teljesíteni, utánvétes fizetésre ezekben az esetekben nincs lehetőség.

Szállítási információk

A készleten lévő termékeket szállítmányozó partnerünk szállítja 2-5 munkanapon belül. A szállítási díj a rendelés súlyán alapszik. Partnerünk különös figyelmet fordít arra, hogy a megrendelt csomag sértetlenül érkezzen meg a címre.

Szállítási díjak
0.1 - 5 kg
2500 Ft
5.1 - 10 kg
3000 Ft
10.1 - 20 kg
4000 Ft
20.1 - 30 kg
5000 Ft
30.1 - 40 kg
7000 Ft
40.1 - 1000 kg
25000 Ft
1000.1 - 2000 kg
50000 Ft
2000.1 - 3000 kg
75000 Ft
3000.1 - 4000 kg
100000 Ft
4000.1 - 5000 kg
125000 Ft

Legutóbb megtekintett termékek

Nem találhatók megtekintett termékek.
Kosár tartalma